Ajankohtaista!

Biisi ”Straddling nowhere” julkaistu elokuussa 2023 mm. Spotifyssa ja Bandcampissä! Tämän kauniin jazzahtavan progebiisin on säveltänyt italialainen Federico Fantacone, joka soittaa myös teoksen piano-osuudet. Minä sain kunnian sovittaa ja soittaa tämän version viuluosuudet. Straddling nowhere on alun perin etäyhteistyössä toimivan bändikollektiivin, The Round Robinsin, biisi. Bandcamp-linkki tässä.

Aikaisempia kuulumisia:

Uusi tuplasingleni ”The Canon of All Great Escapists” / ”Telperion” julkaistu perjantaina 7. huhtikuuta kaikissa suoratoistopalveluissa! Molempien biisien sävellys, sanoitukset ja tuotanto ovat minun käsialaani. Telperionin upeat kitarat soitti Kalle Rinne ja taustavokaalit lauloi Anna Aronpuro.

Biisit edustavat omaa pyrkimystäni tehdä jonkinlaista psykedeelistä art rockia ja niiden sanoitukset ovat alun perin omia suomenkielisiä dada-runojani melkein 20 vuoden takaa. Jatkoa seuraa…

23.03.2023 Unelmieni yhteistyöproggis Above esitettiin Turun Sigyn-salissa. 🤯 Musiikkiopisto Arkipelagin tanssijoiden kanssa toteutettava tanssiteos oli osa Lasten Musiikkijuhlia ja Arkipelag-viikkoa.

20.11.2022 sävellykseni Escape sai live-kantaesityksensä Lopella Pirttilahti Tango Experiencen tangokonsertissa. Viulua soittivat lisäkseni Ammi Autere, Alexandra Gribanova ja Jarkko Björknäs. Piano-osuudesta vastasi Ville Westergård.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kesällä 2022 vastasin maailmankuulun Broadway-musikaalin Nunnia ja konnia musiikin johdosta Paimion kesäteatterissa. Näytöskausi oli 17.6.-15.7.2022 Paimion Museomäellä. Säihkyvän discon, funkin ja gospelin täyteisen musiikin on säveltänyt Alan Menken ja sovittanut Jussi Vahvaselkä. Upeiden laulujen säestyksestä vastasi kuusihenkinen bändi.

Kunnallislehti 21.6.2022:

”Tarinan hauskuus ja upeus – – persoonien ja maailmojen törmäyksessä paikallisesti näyttämöllä on musiikki, jonka toteutus on sanalla sanoen hieno. Kapellimestari Roope Kivimaan ohjaama bändi ”Pahat Munkit” on taidokas Alan Menkenin alkuperäisen musiikin tulkki, ja nunnakuoro on hätkähdyttävän hyvä.”

Taina Tukia, Kunnallislehti

Turun Sanomat 19.6.2022:

”Eija-Irmeli Lahden ohjaama ja kapellimestari Roope Kivimaan muokkaama toteutus on hauskaa ja kepeää katseltavaa ja mukavaa kuunneltavaa.”

Frida-Maria Pessi, Turun Sanomat

https://www.ts.fi/artikkeli/5690547?X-TS-ApplicationID=VisiolinkApp&X-TS-CoAV-Url-Verification=0x861ee75b9547c0c08805a161f36345fadd81a517c595c6f236d5bc7715c394e9

25.03.2022 Piece III sai ensimmäiset live-esityksensä Arkipelag-viikon Luola soi -konserteissa Paraisten Luolassa (Grottan). Viulua soittivat lisäkseni Riikka Lehtimäki, Johanna Schwela ja Wilma Kurvinen. Rouheasta piano-osuudesta vastasi Henrik Järvi.

19.03.2022 Kaksi laulua Matias Rekikosken runoihin (”Toive tulevan” ja ”Benjamin uni”) sai kantaesityksensä yksityistilaisuudessa Turussa. Laulu: Kirsimari Pohjanheimo. Bandoneon: Pasi Nurmi. Piano: Roope Kivimaa.

16.01.2022 Uusi EP-julkaisuni ”Above Revisited” on nyt julkaistu kaikissa musiikin suoratoistopalveluissa. EP sisältää editoituja versioita alkuperäisen Aboven kappaleista muodostaen niistä ”muokatun tiivistelmän”. Linkki striimaukseen tässä:

14.01.2022 Progeen keskittynyt musiikkisivusto permafrost.today esitteli Above-albumin! 🤩 Kiitos Ulf Backstrøm!

8.10.2021 Albumi ”Above” kuunneltavissa nyt! Tässä linkki eri musapalveluihin!

Julkaisin ensimmäisen soololevyni ”Above” 8.10.2021! Se on instrumentaalinen teoskokonaisuus, jonka tyylilajit kattavat suurimman osan siitä, mitä ja miten haluan musiikillani ilmaista. En pidä tarkasta lokeroinnista, mutta sellaiset tyylit kuin progressiivinen kamarimusiikki, progressiivinen kamarirock (”kamariproge”) ja akustinen ambient eivät liene kaukana.

Kaikki albumin kappaleet ovat minun säveltämiäni, soittamiani ja äänittämiäni. Luvassa on ainakin paljon viulua ja pianoa, efekteillä ja ilman, nykyteknologian suomin tehostein. 😉

Turun Sanomien levyarvio 30.10.2021:

https://www.ts.fi/kulttuuri/5468200/Kokonaisen+albumin+saveltaminen+ja+soittaminen+omin+voimin+paivatoiden+ohella+on+paimiolaiselta+Roope+Kivimaalta+hieno+suoritus

Albumi julkaistiin kaikilla suurimmilla musiikin suoratoistoalustoilla (esim. Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer, YouTube).

Follow by Email
YOUTUBE
YOUTUBE
LINKEDIN
Share
INSTAGRAM
fiFI
Powered by TranslatePress
%d bloggaajaa tykkää tästä: